Nagyszínpad 2017
a zenekarról mondták 🕺

ganxsta.jpg

Ganxsta Zolee

 

zenész

A 3. nap káprázatos volt. A második zenekar a Konyha, egy korrekten muzsikáló nagyon jól megszólaló rockbanda, mely még szórakoztató is. Azonban a nap-és az egész eddigi felhozatal- fénypontja a Dope Calypso volt. Ők azok számomra akik megfogták a rock"n'roll lényegét. Minden sallangtól mentes egyszerű rockzene, mindamellett nagyon rendben volt a látvány, a fazonok, a trehány hangzás. Nem mellékesen mindenki frontember, maximálisan lekötötték a figyelmemet. Annyira laza volt az egész h imádtam. Jó látni, hogy van aki viszi a zászlót.

Lovasi András

 

a Kiscsillag vezetője, dalszerző, előadó

Örülök, hogy eddig tartogattam a tizest, ez klassz volt, a gondozatlan férfitestekkel, a showelemekkel, a vidám pofátlansággal, a zene?nekem ez new york-i 70'-es évek béli punk, meg annak a 2000 évek eleji mutánsa , enyhe stoner beütéssel néha. Kurva jó egyszerűek a dalok, jó az énekes, jó a hangkarakter, ez volt a legjobb eddig!-:az nem volt).

izil.jpg

Borcsik Attila Izil

 

a Petőfi Rádió zenei főszerkesztője

Be kell vallanom, hogy előítéletekkel mentem a Dope Calypso koncertjére, csak klipekből/stúdiófelvételekből ismertem a dalaikat, azok alapján voltak fenntartásaim.

Ezek kábé az előadás második percétől szertefoszlottak.

Mindent megkaptam tőlük, amiért igazán szeretek koncertekre járni: fullos hangzás, kellőképpen gátlástalan attitűd, erő, lendület, őrület.

bende.jpg

Bende Zsuzsanna

 

az A38 Hajó vezető programszervezője

Nagy bulit csaptak a fiúk. A zene, amit a 80-as évek végén én is úgy szerettem, megújulva visszaköszönt. The Stanglers, Buzzcocks, Pixies, Clash...ilyenek jutottak eszembe, ami megmelengette a szívem. Lehettünk volna tegnap este Londonban is. Ez nem egy szokványos magyar zenekar. Főhősünk laza, ösztönös, mégsem veszíti el a kontrollt egy kicsit sem. Uralja a helyzetet, és hagyja, hogy elszabaduljanak az indulatok. A 2 másik tag is nagy forma. Szeretem, ha egy zenekar komolyan gondolja, amit csinál, és ők komolyan nagyon hülyék.

Pálffy András

 

a Budapest Park alapítója

Fantasztikus produkció volt, ömlött az energia a színpadról.

süli.jpg

Süli András

 

a Campus Fesztivál programigazgatója

Ezek után nem mondhatja senki, hogy egyébként faék (már elnézést) egyszerűségű garázsrockkal nem lehet tökéletes és felhőtlen szórakoztatást csinálni. Pedig ez a recept évtizedek óta működik a zenei világban. Ráadásul az eddigi zenekarok közül senkinek nem sikerült ennyire tökéletesen a tévéközvetítésbe kerülő utolsó 20 perce, tömény slágerparádé és rekeszizom-dolgoztatás. Az az egy apróság nehezítheti innen a Dope Calypso életét, hogy az összes showelemnek innentől minden koncertjükön ott kellene lenni.

Kiss Tibor

 

a Quimby zenekar tagja, képzőművész

Élőben nagyon energikus, remek házibuli zenekar. Nagyszínpad kompatibilis, gyorsan fogyasztható angolszász pop freak show. Egy magyar közönségnek hosszú távon viszont félő, hogy ez kevés lesz.

animal cannibals.jpg

Animal Cannibals

 

(Dósa Richárd és Koller László)

Erről van szó! Nem kell ráfeszülni! Nem kell az életet annyira komolyan venni! Sodró tempó, rózsabimbó, medvehagyma, félmeszkó. Mega-színpad, spanyol ajkú szexi takarítónő, százlábú kórus, bojzfrámhevön, stédzsdájving. Ez igazi "házibuli-punk", és minden vidám lesz egycsapásra. Picit furán lett vége, elfért volna a katarzis.

Lábas Viki

 

a Margaret Island énekesnője

Meglepetés megőrülés volt számomra a Dope Calypso. A fesztivál szervezők álomzenekara is lehetne, mivel annyira bohém és felszabadult, hogy azt már csak tényleg cápákkal, meztelen felsőtestekkel, százlábú vokál szekcióval és majommal a színpadon lehet fokozni.  Friss, fiatalos, magát nem túl komolyan vevő buliból 5-re vizsgázó tagok, hiába voltak általában meztelenek, valahogy annyira jól sikerült a vizuál, amit nagyon kiemelnék, mert még máshol nem működött szerintem ennyire jól, hogy néha elvonta a figyelmet a színpadi történésekről. Humorból szerintem csillagos ötös az egész bagázs. Nagyon jól szórakoztam!

Kicsit Soerii és Poolek garázspunk egy kis társadalomkritikával fűszerezve: Ne vegyük már magunkat annyira komolyan! Ha jönnek még magyar dalok a csapattól, nemcsak a nemzetközi siker lebeghet a srácok szeme előtt, hanem megszületett a hazai koncert közönség új fesztivál kedvenc bulizenekara is! A magyar fiatalok szerintem zabálni fognak Titeket!:) Köszönöm a sok humort, jól esett a szürreál megőrülés!:)

zacher.jpg

Dr. Zacher Gábor

 

toxikológus

Hát ez nagyon jó volt, mármint mindkét fellépő Calypso - a klasszikus Green Day-re emlékeztettet, megsodorta a közönséget, pörgés, pogó, volt itt minden.

jezus.png

Jézus Krisztus


szupersztár

Ettől még Lázár is felkelt volna.